Ünnepelt a Budapesti Polgárőrség…

847 0

[ad_1]

Ünnepség keretében emlékezett meg a Polgárőrség fennállásának harminc éves évfordulójáról a Budapesti Polgárőr Szövetség szombaton. A rendezvényen köszöntőt mondott Budapest rendőrfőkapitánya és a fővárosi katasztrófavédelmi igazgató is.

Kardos Pál, a BPSZ elnöke nyitóbeszédében úgy fogalmazott: a Polgárőrség történetének következő harminc éve most kezdődik. A digitalizáció, valamint a humánerőforrás-hiány új kihívásokat állít a
szervezet elé. Ezeknek úgy lehet megfelelni, ha kellő hangsúlyt fektet a szervezet a fiatalok megszólítására, erősíti online jelenlétét és lépést tart az informatikai fejlődéssel. Úgy fogalmazott: a
Polgárőrség lehet a rendőrség előszobája. Az elnök végül minden stratégiai partnernek megköszönte a több évtizedes közös munkát.

Dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya emlékeztetett arra, hogy a Budapesti Polgárőr Szövetség harminc éve segíti munkájukat. „Felkészültségükkel, elhivatottságukkal a budapesti polgárőrök kiérdemelték azt, hogy ne csupán partnerekként, hanem kollégákként tekintsenek a rendőrök rájuk”- hangsúlyozta, majd hozzátette, a Fővárosi Polgárőrség nemcsak külsőségekben, hanem a feladatellátás minőségét tekintve is magas szintet képvisel.

Hasonlóan fogalmazott Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is, aki köszönetét fejezte ki azért a segítségért, amit önkéntes szolgálatuk során a polgárőrök és önkéntes tűzoltók nyújtanak a katasztrófavédelem munkatársainak.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke beszédében felidézte, hogyan vált az 1991-ben létrejött Polgárőrség amatőr bűnmegelőzési szervezetből professzionálissá. Mérföldkőnek nevezte a Polgárőrségről szóló 2011-es törvényt, amely kiemelte a civil szervezetek közül a Polgárőrséget és megalapozta további fejlődését. A budapesti polgárőrökről szólva úgy fogalmazott: számos területen élen járnak. Példaértékű profizmus jellemzi őket a rendezvények biztosítását, a képzést, az oktatásszervezést, valamint a fiatalok nevelését, bevonását tekintve. A budapesti polgárőrök olyan eredményeket értek el, amelyekre méltán lehetnek büszkék – zárta beszédét dr. Túrós András.

A rendezvény végén díjazták a 30 éve és az elmúlt években kiváló polgárőrszolgálatot ellátókat, valamint a társzervek képviselőit.

Fotó: Sebestyén Jenő

[ad_2]

Forrás, tovább a Facebook oldalunkra

Megosztás:

Kapcsolódó cikkeink

Ellenőrzés

Posted by - 2020-05-11 0
20 körözött, forgalomból kivont vagy hosszabb ideje lejárt műszaki vizsgával rendelkező gépjárművet találtak május 10-én a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai…

Gyászol a Budapesti Polgárőrség…

Posted by - 2021-07-28 0
[ad_1] Július 27-ére virradó éjszaka elhunyt Podány Sándor Zoltán, a Vasúti Polgárőr Egyesület elnöke. Sándor 1962. október 18-án született Budapesten.…