“GONDOLKODJ ZÖLDBEN!” program bemutatása

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. és a Budapesti Polgárőr Szövetség „Gondolkodj Zöldben!” elnevezéssel környezetvédelmi programot indít a közterületen illegálisan létrehozott hulladéklerakatok felszámolása, és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése érdekében.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. elsődlegesen a magyarországi hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területileg optimalizált és szolgáltatási színvonalában egységes rendszerének üzemeltetetésére és fejlesztésére létrehozott szervezet.

A Budapesti Polgárőr Szövetség Magyarország legnagyobb bűnmegelőzéssel foglalkozó civil szervezeti szövetségének tagjaként, a civil felelősségvállalás eszközével vállal szerepet a megelőzésben és felvilágosításban a közbiztonság, a környezetvédelem, és az iskolai prevenció területén. A program során szerzett tapasztalatait átadja a megyei polgárőr szövetségek környezetvédelmi referensei számára.

Az együttműködés során megvalósuló programok:

„GONDOLKODJ ZÖLDBEN – A KÖRNYEZETTUDATOS MOBIL APP”

Kifejlesztésre kerül egy egyedülálló mobil applikáció (Android és iOS), amely a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos hasznos tudnivalók mellett, a közterületeken illegálisan létrehozott hulladéklerakatok hatóságok felé történő közvetlen jelzésében nyújt segítséget a felhasználóknak.

„VÁLJ TE IS ZÖLD HELYSZÍNELŐVÉ!”

A program keretében olyan környezettudatos fiatalok jelentkezését várjuk, akik bekapcsolódnának a polgárőrség környezet- és természetvédelem érdekében végzett munkájába.

 „GONDOLKODJ ZÖLDBEN! GYŰJTS SZELEKTÍVEN!” 

Fővárosi nevelőotthonokba és társasházakba kikerülnek papír-, valamint fém-, és műanyag hulladék szelektíven történő gyűjtésre alkalmas újrahasznosított papírból készült szemetesek és ezzel kapcsolatos tájékoztató plakátok.

KREATÍV ÖTLETPÁLYÁZAT ISKOLAI ÖKO CSAPATOKNAK 

„Ökoiskola” címmel rendelkező általános- és középiskolák öko csapatai részére kreatív ötletpályázat kerül meghirdetésre a környezetvédelmet támogató innovatív ötletek megvalósításához. A legjobb ötlet kivitelezéséhez anyagi támogatást biztosítunk.

MESEKÖNYV ÓVODÁSOKNAK A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSRŐL 

A környezettudatos nevelést segítő „GONDOLKODJ ZÖLDBEN!” címmel mesekönyv készül, amely az óvodáskorú gyermekeknek játékos formában, mesébe illesztve mutatja be a különböző hulladékok szelektíven történő gyűjtésének a fontosságát.

A program a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. támogatásával a Budapesti Polgárőr Szövetség szervezésében valósul meg.

Megosztás: