Polgárőrök állították le az utcai veszekedést, amely során egy kés is előkerült

867 0

Polgárőrök gépkocsis járőrszolgálatot láttak el Budapesten. A kora esti óráktól gyalogosan folytatták a járőrözést a XV. kerületben, amikor a Fő térre érve hangos szóváltásra lettek figyelmesek. Látták, hogy az egyik padnál egy fiatalkorú férfi és egy nagyjából vele egykorú nő vitatkoznak egymással.  A vita hevében észre sem vették, hogy a polgárőrök elindultak feléjük.  Közben a nő hátat fordított partnerének és igyekezett távolabb menni, amikor a férfi utána lépett és bele rúgott, a nő erre megfordult, mire kapott még egy jókora pofont is a támadójától. Ezt követően a közeli üzletsor felé igyekezett, ekkor meglátta a polgárőröket, és segítséget kért tőlük. Kérdésükre elmondta, hogy az őt bántalmazó férfivel viszonya van, -eközben a táskájában kotorászott-, majd átadott egy kisméretű, rugós kést az egyik polgárőrnek. Elmondása szerint a kés nem az övé, partnerétől kapta azért, hogy alkalom adtán meg tudja védeni magát.

A polgárőrök a fiatalkorú nővel ezután közösen indultak vissza a padokhoz, ahol a férfi közben csatlakozott a baráti társaságához. Kérdésükre megerősítette, hogy valóban szexuális viszonyban álltak, de ő nem akart komolyabb kapcsolatot, amit a nő akkor tudomásul is vett, ma mégis ő kereste fel, hogy ezt az egészet még egyszer átbeszéljék. Ebből alakult ki a veszekedés, ami közben a nő állítólag a késsel hadonászott, ennek folyományaként, mintegy önvédelemből rúgott bele, és pofozta fel állítólagos támadóját. Beszámolt továbbá arról, hogy barátnője hazudott, amikor azt állította, hogy tőle kapta a rugóskést, sőt tudomása szerint több kést is tart magánál egykori szeretője. Ezt a nő váltig tagadta.

Enyedi József polgárőr a továbbiakban felvette a kapcsolatot a BRFK Tevékenység Irányítási Központjával, és beszámolt a fejleményekről, majd társát, Kulcsár Adrián Tamást megkérte, hogy tüzetesen nézze át a helyszínt és annak 15 méteres sugarú körzetét. A keresés eredményesnek bizonyult, hiszen egy szemetes mellett hasonló rugós késre lelt. Az értesítést követően a XV. kerületi RK járőrei megérkeztek a helyszínre, akiknek átadták az ügyet a polgárőrök, további intézkedésre. A fiatalkorú nő továbbra is makacsul tagadta, hogy bármelyik kés az övé lenne, aztán mégis beismerte, hogy valóban az övé mindkettő.

A XV. kerületi RK Készenléti csoportvezetővel lefolytatott egyeztetést követően a fiatalkorú nőt és a fiatalkorú férfit garázdaság miatt előállították. A polgárőreinknek is be kellett fáradni a kapitányságra tanúskodni.

Forgács Renáta

Megosztás:

Kapcsolódó cikkeink