Polgárőrök a biztonságos Magyarországért

712 0

Polgárőrök a biztonságos Magyarországért – Adója 1%-ának felajánlásával Ön is hozzájárulhat a segítségnyújtáshoz.

A nehéz időkben az összefogás ereje segít a problémák leküzdésében. Az elmúlt két esztendőben az országot a koronavírus járvány állította embert próbáló kihívások elé, most pedig az Ukrajnában dúló háború és a menekülők áradata sokszorozza meg feladatainkat.
A polgárőrség a pandémia elleni harcban is csatasorba állt, az oltópontokon segítette az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt munkáját. Eközben az idős, egyedül élő vagy rászoruló emberek életét is igyekezett megkönnyíteni, bevásárlással, gyógyszer–kiváltással, tüzelőaprítással, mikor, mire volt szükség.

Most ismét a rendkívüli összefogás és cselekvés ideje zajlik, hiszen több százezer ukrán menekült lépte át határainkat, a polgárőrség ezért többek között helyszín–biztosítással, menekültek útbaigazításával, ételosztással, melegedő–és szálláshelyek kialakításával valamint a segélyszállítmányok őrzésével igyekszik kivenni a maga részét a krízishelyzet kezelésében.

 

A 31 éves Budapesti Polgárőr Szövetség polgárőrök áldozatos munkájával segít az ország közrendjének és közbiztonságának fenntartásában, a határőrizetben, a veszélyhelyzetek megelőzésében és kezelésében. A Polgárőrség e három évtized alatt amatőr bűnmegelőzési szervezetből professzionálissá vált, sikerei azoknak az önkéntes polgárőrnek köszönhetők, akik áldozatos tevékenységükkel napról napra járulnak hozzá Magyarország közbiztonságához, köznyugalmához. A Belügyminisztérium, a rendőrség stratégiai partnerként kezeli a polgárőrséget.

Az önkéntes, ingyenes közösségi munka, az egyén társadalmi felelősségvállalása a legnemesebb emberi cselekedetek közé tartozik. A polgárőrök térítés nélkül végzik önként vállalt tevékenységüket, ezért adója 1%-ának felajánlásával közvetve Ön is hozzájárulhat a segítségnyújtáshoz.
Hiszen tudja, Ránk mindig számíthat!

Kapcsolódó cikkeink

Nyugodj békében Feri!

Posted by - 2020-04-21 0
Sajnálattal értesültünk, hogy a mai nap folyamán Makai-Kiss Ferenc polgárőr társunk, az Angyalföld Polgárőr Szervezet elnökségi tagja, a Nővér csoport…

Veszélyhelyzet idején

Posted by - 2020-04-07 0
A Zuglói Polgárőrség tagjai az Önkormányzattal és a ZKNP- vel összefogva ezekben a nehéz napokban sietnek azon idősek segítségére, akiknek…

Mentőszervezetek segítettek

Posted by - 2020-05-11 0
A Budapesti Mentőszervezet tagszervezetei, köztük a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is segítettek három rajsátor felállításában a…