Polgárőr, és a rendőrség nyomozói kapták el a lakótelepi autó–fosztogatót

837 0

A fiatalkorú R. Richárd április 22. és 26. között tizenhárom régebbi típusú gépkocsit tört fel Csepelen. Az autókat a gyújtáskapcsoló vezetékeinek rövidre zárásával próbálta beindítani, azonban csak egynél járt átmeneti szerencsével, azzal a járművel el is hajtott. Több autónak betörte az ablakát, és úgy szerelte ki a CD-s rádiót, a fedélzeti kamerát, de még egy takarót is magával vitt.

A helyszínre érkező csepeli nyomozók már tudták kit kell keresni, hiszen R. Richárd egy korábbi ügye kapcsán már a rendőrök látókörébe került.  Akkor, a gyanú szerint, társával együtt egy autó-szerelő műhelybe tört be.

Bánrévi Gábor polgárőr a Dél-Csepeli Polgárőrségtől, és két nyomozó a csepeli rendőrségtől a 17 éves fiatalember felkutatására indult. Feltételezhető tartózkodási helyein keresték, végül a Lámpás utcánál találtak rá, amint a kivilágítatlan, elhanyagolt, lepusztult környéken andalgott. Felszólították, hogy a törvény nevében álljon meg, ám ekkor futásnak eredt, árkon-bokron szemétkupacokon keresztül, a polgárőr utána, elemlámpáját használva, hogy tájékozódni tudjon, a teljesen sötétbe burkolózott területen. A gyanúsított pár száz méter után egy mellékutcába fordult, ahol a polgárőr és a kerülőutakon rendőrautóval odaérkező nyomozók bekerítették. Ekkor az elkövető már nem tanúsított ellenállást, a nyomozók megbilincselték.
A korábban R. Richárd által eltulajdonított autót egy közeli parkolóban találták meg.

Richárdot a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol többrendbeli lopás bűntett, illetve vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatallal szemben őrizetbevétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. R. Richárd a bűncselekmények elkövetését elismerte.

 

Szerkesztette: Forgács Renáta

Megosztás:

Kapcsolódó cikkeink

Oszlop állította meg az autót

Posted by - 2020-04-13 0
Balesetezett autóknál segédkezett csütörtökön egy budapesti polgárőr. - Szolgálat után, éppen tartottam a Csömöri úton hazafelé motorral, amikor megláttam, hogy…

Posted by - 2021-05-21 0
[ad_1] https://www.facebook.com/opsz.polgarorseg/posts/4007398809307889 [ad_2] Forrás, tovább a Facebook oldalunkra