Nekifeszültek a polgárőröknek

878 0

A két férfit gázspray-vel és testi kényszerrel kellett megfékezni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2019. szeptember 20-án este újabb ellenőrzést tartott a bulinegyedben. A feladatba bevonta a társszerveket, így az akcióban részt vettek a budapesti polgárőrök is.

Két polgárőr Elimbi Benjámin és Hainrichffy Máté hajnali 2 óra körül a VII. kerületi Akácfa utcában járőrözött, amikor észrevették, hogy egy szórakozóhely előtt két férfi ver egy harmadikat. Azonnal rohanni kezdtek feléjük, de még mielőtt odaértek volna, a sértett földre került, és az egyik bántalmazója fejbe rúgta. Hamar kiderült, hogy a két elkövető külföldi, így angolul közölték, hogy polgárőrök, és felszólították őket a cselekményük abbahagyására, ezzel párhuzamosan értesítették a rendőröket is.

A férfiak ezt hallva megpróbáltak elfutni előlük, a polgárőrök utánuk rohantak. Az Akácfa utca és a Wesselényi utca sarkán érték be az elsőt, aki széttárt karokkal fogadta őket. Elimbi Benjámin az egyik kezét elkapta, hátra csavarta, és a falhoz nyomta, eközben társa a másik férfi után rohant.

Hainrichffy Máté néhány méterrel később érte utol a másik férfit, akit hasonló módszerrel, karfeszítéssel próbált a falhoz nyomni, az elkövető azonban azonnal ütött. Az ütés nem talált, de ez csak a polgárőr fürgeségén múlt. Máté felismerte, hogy a helyzet komolyabb fellépést kíván, ezért a támadás elhárítása érdekében gázsprayt használt. Ezután sikerült a férfit falhoz nyomni, de ellenállása ezután sem szűnt meg.

A két polgárőrnek nem sokáig kellett visszatartani az elkövetőket, a rendőrség munkatársai egy percen belül a helyszínen voltak, és megkezdték a rendőri intézkedést. A gázsprayvel lefújt férfi nekik is ellenállt, hamar bilincs került rá.

A rendőrök mentőt hívtak, akik megállapították, hogy a lefújt férfi nem sérült meg, ezután súlyos testi sértés, garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt mindkét elkövetőt előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

Szép munka srácok!

Az ellenőrzéssel kapcsolatos rendőrségi közlemény az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/…/ismet-komplex-bunugyi-es-rendeszeti-…

Megosztás:

Kapcsolódó cikkeink

Elhunyt Bodorné Farkas Zsuzsanna polgárőr

Posted by - 2018-07-05 0
2015. június 19-én, életének hatvankilencedik évében rövid, súlyos betegség következtében elhunyt Bodorné Farkas Zsuzsanna, az Angyalföld Polgárőr Szervezet Etikai Bizottságának…