A XVIII. kerületi polgárőrök követték, a rendőrök elfogták

304 0

A férfi eltörte az élettársa orrát, és valamilyen tárggyal megszúrta a kezét. A nőt súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők.

Kedden hajnalban a lőrinci polgárőröket a XVIII. kerületi rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka a Csontváry utcába küldte, hogy segítsenek egy rendőri intézkedést. A polgárőrök a helyszínre érve látták, hogy egy nő egy lakóház előtt ült, erősen vérzett, a police medic éppen ellátta.

Kiderült, a párja megverte, eltörte az orrát és meg is szúrta a karját egy tárgyal, ezért lemenekült a lakóház elé. Az elsősegélynyújtást követően a rendőrök a nőnek mentőt hívtak. Mivel volt elsősegélynyújtó polgárőr a kiérkezők között, ezért a rendőrök a felügyeletére bízták a sérültet, és elindultak a lakóházba, hogy elfogják az elkövetőt. Ekkor már a helyszínre érkeztek a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai is. A tervezett elfogás fokozott körültekintést igényelt, mivel a nő elmondása szerint a férfinél fegyver is lehetett. A rendőrök a férfit nem találták otthon, de azonnal megkezdték a keresését.

A polgárőröknek nem volt ismeretlen a férfi, korábban is jártak már a párnál családi veszekedés miatt, így pontosan tudták kit kell keresni. Hajnali fél kettő körül a Darányi Ignác utcában felismerték a férfit. Késedelem nélkül értesítették a kerületi szolgálatirányító parancsnokot, és követték az elkövetőt, akit a lakóházuk lépcsőházában a rendőrök elfogtak. Az elfogásakor nem volt nála, de férfi elismerte, hogy van gáz-riasztó fegyvere.

A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra, valószínűsíthető, hogy a gyanúsítotti kihallgatást követően őrizetbe vétel, majd letartóztatás vár rá.

Képünk illusztráció.

Megosztás:

Kapcsolódó cikkeink

Elhunyt Hosszú Mihály polgárőr

Posted by - 2018-07-05 0
2015. augusztus 4-én, életének hatvanegyedik évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Hosszú Mihály polgárőr. Tizenhárom éven keresztül végzett kiemelkedő szolgálatáért több alkalommal…

Meghívó

Posted by - 2018-07-05 0
Zsombor György, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége volt elnöke halálának 7. évfordulója alkalmából és az elhunyt polgárőrök emléke…

Bevetették magukat a KVP-s fiúk!

Posted by - 2020-04-07 0
"A XIII. kerületben azonban a polgárőrök bevetették magukat. Összeírják, melyik nyugdíjasnak mire van szüksége a boltból, gyógyszertárból, majd maszkban és…