Tinédzser fiúkat állított elő a rendőrség

1151 0

Meglepő látvány fogadta az Újbudai polgárőröket a Hegyalja úton május 25-én este 10 óra körül. A kollégák a kereszteződésben egy autót láttak, amit éppen két tinédzser tolt, míg a vezető ülésben egy 16 éves fiú ült.

– Éppen az Erzsébet híd irányába tartottunk, amikor megláttuk, hogy a kereszteződésben vesztegel egy autó, amit két fiatal fiú minden erejével tolni próbál – kezdte Diószegi Lajos. – Megálltunk és megkérdeztük őket, hogy mit is látunk pontosan… Azt mondták, hogy az autót nemrég vették, de a hűtővíz felforrt. Ezután – mivel egy 16 éves fiú ült a kormánynál – megkérdeztük, hogy hármuk közül bárkinek van-e vezetői engedélye, ám erre ingatták a fejüket, hogy nincs…

A polgárőrök járőröket hívtak a helyszínre, hogy ellenőrizzék az autót és a fiúkat.

– A rendőröknek a fiúk szintén elmondták, hogy 40 perce vásárolták 45 ezer forintért az autót, de az eladó nevét nem tudták megmondani – folytatta. – A jármű iratait átnézték, ám abban egyik fiú neve sem szerepelt és ők a benne leírt személyt sem ismerték. Ezután a rendőrök megtalálták a kesztyűtartóban a forgalmi engedélyt, mellette pedig egy adásvételi szerződést, amin szintén nem a fiúk neve szerepelt.

A fiúkat az I. kerületi rendőrkapitányságra előállították bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Ráadásul az egyikük zsebéből előkerült egy rugós kés, ami miatt külön szabálysértési feljelentés is készült. A érintett fiatalkorúak szüleit a rendőrök értesítették.

Megosztás:

Kapcsolódó cikkeink

Újabb sikeres együttműködés…

Posted by - 2021-06-22 0
[ad_1] Huszonkilenc budapesti polgárőr vett részt kiürítési és területzárási feladatokban a BRFK felkérésére a Dunában talált világháborús robbanószerkezetek eltávolítása miatt…