Polgárőrök segítettek zárni a Római-partot

607 0

A budapesti polgárőrök a Közterületfelügyelettel és a Fővárosi Rendészeti Igazgatósággal, valamint a rendőrséggel közösen láttak el szolgálatot a hétvégén a Római-parton.

A budapesti polgárőrök autókkal, biciklikkel és motorokkal érkeztek hétvégén a Római-parthoz, hogy a koronavírus-járvány miatt betartassák a korlátozó rendeleteket.
„Mivel úgy határoztak, hogy hétvégén nem lehet látogatni a Római-partot, ezért társainkkal szombaton és vasárnap összesen 17 fővel kivonultunk, hogy segítsük a rend fenntartását – kezdte Szücs János polgárőr. – A polgárőrök reggel 9-től este 18 óráig láttak el szolgálatot. A polgármester a Római-part teljes szakaszát lezárt területnek nyilvánította, ezért minden lejárat elé fémkordonokat helyeztek, amikre még figyelemfelkeltő piros-fehér szalagokat is kötöttek. A polgárőröknek az volt a feladatuk, hogy tájékoztatást adjanak azoknak, akik beakarnak menni a lezárt területre, hogy szabálysértést követnek el, ha megszegik a korlátozást. Mivel több szervezettel együtt dolgoztunk, így mondhatom: igazi csapatmunkában dolgoztunk, amire büszkék lehetünk.”
Szücs János kiemelte, hogy a polgárőrök el vannak látva védőfelszereléssel. Maszkokat, kesztyűket, szemüveget, fertőtlenítőszert hordanak magukkal, amit használniuk is kell.

A budapesti polgárőrök nem csak a Római-parton, hanem a főváros több területén is segítettek a lezárásokban, mint például Margit-szigeten, illetve Budapest több kerületében, tereken és nagyobb forgalmú parkokban.

(Szöveg Bartha Károly, fotó: Posztós Csaba)

Kapcsolódó cikkeink