Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt polgárőr vezetők…

667 0

[ad_1]

Száz budapesti, Komárom-Esztergom megyei és Nógrád megyei polgárőr vezető vett részt szombaton közlekedésbiztonsági képzésen Budapesten, a Teve utcai rendőrpalotában.

A rendezvényt Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség általános és oktatási elnökhelyettese, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg. Köszöntötte a meghívottakat és résztvevőket, akik az OPSZ és a BPSZ szervezésében, a Közlekedéstudományi Intézet támogatásával megtartott módszertani képzésen megjelentek.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke beszédében elmondta: az elkövetkezendő hetekben körülbelül nyolcszáz polgárőr vezető vesz részt továbbképzésen. Ezek a közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési képzések lehetőséget adnak a Polgárőrség aktuális helyzetének, valamint a szervezet előtt álló feladatoknak az áttekintésére is. Felidézte: a Polgárőrség a koronavírus-járvány legkritikusabb, első hulláma során jelesre vizsgázott és hősiesen helytállt. Ennek is köszönhető, hogy a polgárőrök társadalmi megbecsültsége kiváló, a lakosság elismeri munkájukat. Hozzátette: az utánpótlás biztosított, 2021 első nyolc hónapjában 1 700 fővel nőtt a Polgárőrség létszáma. Az állami vezetők, rendészeti vezetők ugyancsak elismerően nyilatkoznak a polgárőrök tevékenységéről. Kitért arra is, hogy a rendőrség és a Polgárőrség közötti stratégiai partnerségi viszony megtartása és erősítése fontos feladat. – A Polgárőrség mind a lakosság részéről, mind a kormányzat részéről erős támogatást élvez. Ha ezzel a bizalommal élni tudunk, akkor a Polgárőrség továbbra is biztos pont lesz a magyar társadalom életében – zárta beszédét dr. Túrós András.

Ezután dr. Markó Attila rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese méltatta a BRFK és a Budapesti Polgárőr Szövetség közötti együttműködést, a kölcsönös tájékoztatás és információcsere rendszerét. Kiemelte a rendőr-polgárőr közös szolgálatellátás pozitív tapasztalatait, illetve a polgárőrök rendezvények biztosításában vállalt szerepét. Áttekintést adott a főváros közbiztonsági helyzetéről, a baleset-megelőzési program végrehajtásáról.

Zahorecz Sándor rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese előadásában elmondta: a biztonság olyan fundamentum, ami mára rendkívül felértékelődött. Minden egyes órával, amit egy polgárőr szolgálatban eltölt, értéket teremt, amely tiszteletre, elismerésre méltó. Ezután szólt Nógrád megye közlekedésbiztonsági és közbiztonsági helyzetéről, az elért eredményekről.

Milus Gábor rendőr ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese a Polgárőrség fennállásának harminc éves évfordulója alkalmából gratulált a szervezet szakmai és létszámbeli fejlődéséhez, majd ismertette a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági célkitűzéseit és az idei év tapasztalatait, statisztikai adatait.

A résztvevők ezután előadásokat hallhattak többek között az EU közlekedésbiztonsági céljait tárgyaló „Fehér Könyv” fő megállapításairól, a változó új közlekedési szabályokról, illetve a polgárőrök baleset-megelőzés érdekében végzett közterületi szolgálatára vonatkozó javaslatokról.

A szombati csupán az első állomása volt a képzéssorozatnak, a közeljövőben további hét hasonló rendezvényre kerül sor az ország különböző területein.

Fotó: Dienes Andor


[ad_2]

Forrás, tovább a Facebook oldalunkra

Megosztás:

Kapcsolódó cikkeink

Tréler égett Zuglóban…

Posted by - 2021-09-12 0
[ad_1] Két rendőr-polgárőr motoros járőrpáros a XIV. kerületi Istvánmezei úton haladt szerdán délután, amikor hangos durranást hallottak a tőlük háromszáz…