A Vírusradar használata hozzájárulhat a biztonságos nyaraláshoz

993 0

A koronavírus-járvány miatt életbeléptetett korlátozó intézkedések fokozatos enyhítése által egyre többen kezdik el megszervezni a nyári szezonra tervezett nyaralásukat. A kikapcsolódáson és élményszerzésen túl a hangsúly most elsősorban a biztonságos üdülésen van, amelyhez az egészségügyi szakemberek által javasolt előírások mellett, segítséget jelenthet egy kontaktkövető applikáció, a Vírusradar használata is.

Az ingyenesen és könnyen letölthető applikáció segítségével kideríthető, ki került igazolt koronavírus-fertőzött közelébe az elmúlt 14 nap során. A program az alkalmazást futtató mobil eszközök egymáshoz viszonyított távolságát méri és rögzíti bluetooth-technológia segítségével. Ha az alkalmazást használó személy megfertőződik a vírussal, a járványügyi szakemberek megkérik, hogy ossza meg a program által gyűjtött adatokat, és a kontaktkutatási eljárás során a szakemberek értesítik a többi felhasználót, hogy egy bizonyítottan COVID-19 fertőzöttel kerültek kapcsolatba, és tájékoztatják őket arról, hogy milyen szükséges lépéseket kell megtenniük.

Fontos tudni, hogy az adatok az eljárás során a fertőzött felhasználó nevét és adatait nem fedik fel a kontaktok számára.

Az alkalmazást jelenleg androidos telefonokra lehet letölteni a Play áruházból. Az iPhone-os verzió kiadását későbbre ígérik.

Minél többen használják az alkalmazást, annál jobb eséllyel, gyorsabban és eredményesebben tudunk védekezni a vírus terjedése ellen.

Az alkalmazással kapcsolatosan további információkat a https://virusradar.hu weboldalon olvashat.

Megosztás:

Kapcsolódó cikkeink

Egy mozgalmas éjszaka Dél-Pesten…

Posted by - 2021-09-24 0
[ad_1] Eseménydús volt a szolgálat a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport tagjai számára szeptember 17-éről 18-ára virradó éjszaka. Éjjel tizenegy óra körül…