Elmenekült a balesetet okozó ittas sofőr

991 0

Brutális baleset történt a XIII. kerület Szent László úton még április 18-án este.

– Éppen hazafelé tartottam a szolgálatból, amikor megláttam, hogy egy fekete autó van a járdán és rengetegen állnak körülötte, és kéklámpák sehol – kezdte Murvai Richárd a Motorvéd polgárőr egyesület tagja. – Gyorsan félreálltam és megkérdeztem, hogy mi történt és hívtak-e mentőt. A szemtanúk elmesélték, hogy az imént történt a baleset és az utas jól van, de a sofőr elfutott a vasúti síneken a Nyugati-pályaudvar irányába.

Kollégánk azonnal visszaült a motorjára és a sofőr után hajtott, közben jelezte a rendőrség felé az esetet és pontosította a bejelentést.

– Hiába kerestem a sofőrt, nem találtam – folytatta. – Visszamentem a baleset helyszínére, ahol a két tanút sikerült meggyőzni, hogy a rendőrök kiérkezéséig maradjanak a velem. Rájuk nagy szükség volt. Ők azt mondták: „Elrepült mellettünk az autó!”. Mire kiért a járőr sikerült kideríteni a sofőr nevét, lakcímét, aki így már beazonosítható volt. Később végül érdekes módon visszajött. Taxival érkezett és elkísérte a felesége meg egy barátja. Továbbá az utas elmondta, hogy a sofőr valószínűleg ittas volt, ami később be is bizonyosodott, így ő komoly elszámoltatásra készülhet.

Az autó elszállítását követően a járőrök megköszönték a polgárőr segítségét és az adatgyűjtést.

Megosztás:

Kapcsolódó cikkeink

Elhunyt Hosszú Mihály polgárőr

Posted by - 2018-07-05 0
2015. augusztus 4-én, életének hatvanegyedik évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Hosszú Mihály polgárőr. Tizenhárom éven keresztül végzett kiemelkedő szolgálatáért több alkalommal…

Szájmaszk

Posted by - 2020-04-05 0
Hálás köszönet az European & Asian United Development Centre Kft. ügyvezető igazgatójának, Weng Ruiming-nak!

Koronavírus információ

Posted by - 2020-04-23 0
2020 április 27-től a fővárosi közösségi közlekedés járatai mellett a budapesti üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező…